Programeaza-te acum pentru o consultatie
 
 
 
 
 
 
 
Bd. Alexandru Obregia Nr. 4,
Bl OD1, Sc.1, Parter, Ap. 2, Sector 4, Bucuresti, interfon 02
Tel: 021-684.36.84
031-804.12.04
 
 
 

IMPLANTOLOGIE

 
Ce este un implant dentar?
Care sunt avantajele unui implant dentar?
Cand pot fi folosite implantele dentare?
Pentru cine sunt potrivite implantele dentare?
 
Dantura sanatoasa aduce calitate vietii
O dantura sanatoasa joaca un rol important in calitatea vietii in general. Aduce incredere in sine, ne ajuta sa vorbim corect si clar, ne ajuta sa putem mesteca alimentele si sa ne bucuram de ce gatim. Importanta pastarii danturii intr-o stare sanatoasa devine evidenta atunci cand pierdem unul sau mai multi dinti sau cand inlocuirea lor cu protezele obisnuite cauzeaza probleme.

Trebuie sa avem grija dantura noastra
Diverse boli dar si accidente pot duce la pierderea dintilor sau a maselelor. Dintii lipsa sunt o problema atat de natura estetica dar si functionala si ne restrictioneaza in mai multe feluri. O solutie conventionala poate fi o varianta dar poate sa si provoace problem pe termen lung. Chiar si daca v-ati pierdut unul sau mai multi dinti, este inca posibil sa mancati, vorbiti si sa zambiti cu incredere.

Implantul dentar o solutie pe termen lung
De peste 40 de ani implantul dentar reprezinta o solutie pe termen lung la problema dintilor lipsa. Testate stiintific, implantele sunt folosite cu success in stomatologie de cateva decenii. Implantul poate inlocui unul sau mai multi dinti, preiau rolul de radacina si astfel actioneaza ca suport pentru restaurarea finala, care poate fi o coronita sau o punte. Implantul dentar a devenit foarte popular deoarece rata de succes intr-o astfel de procedura ajunge pana la 96%. Implantul dentar poate sa redea calitatea vietii si increderea in sine.
 
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o mica radacina realizata din titan, un metal foarte bine tolerat care se integreaza foarte repede; intoleranta apare in foarte putine cazuri.

Implantarea propriu-zisa este o procedura chirurgicala scurta, minora si ofera o solutie pe termen lung. Pentru a prelua functia radacinii, implantul dentar este inserat in os printr-o operatie chirurgicala scurta facuta sub anestezie locala. Dupa o perioada implantul se sudeaza pe os si formeaza astfel o baza solida si stabila pentru restaurarea finala.

In fuctie de situatie, este posibil sa se porneasca restaurarea finala a dintelui chiar imediat dupa inserarea implantului. In toate cazurile insa, aceasta decizie o poate lua doar medical stomatolog dupa ce evalueaza situatia dupa realizare implantului. In cazul in care coronita sau puntea nu pot fi atasate imediat, o solutie temporara este adoptata pana cand se poate trece la restaurarea finala.
Care sunt avantajele unui implant dentar?
Este solutia ce mai apropiata de natural atat din punct de vedere estetic cat si functional. Se incadreaza armonios in arcada si nu numai ca este fixat la fel de sigur, dar nici nu poate fi deosebit de un dinte natural.

Implantul dentar ajuta la pastrarea sanatoasa a dintilor vecini.

In comparatie cu puntile dentare, implantul dentar face ca fortele ce intervin in masticatie sa fie aplicate echilibrat. In cazul in care aceste forte nu sunt exercitate echilibrat, osul se deformeaza.
Un alt avantaj important este siguranta ca implantul se va potrivi. Pacintul nu sufera de posibile dezavantaje cum ar fi puncte de contact dureroase sau nepotrivire a coronitei / puntii. In plus, palatal nu este acoperit de alt material; aceasta are efect pozitiv asupa vorbirii / articularii.
Cand pot fi folosite implantele dentare?
Cand o boala a dus la pierderea dintilor
Fie ca pacientul este tanar sau are o varsta inaintata, inflamatia severa a gingiei sau a radacinii dintelui, cariile sau alte boli pot duce la pierderea dintilor.
In aceasta situatie, implantul dentar este o variant prin care se revitalizeaza zambetul natural.

Cand un accident a provocat pierderea unui dinte
In sport sau in viata de zi cu zi, se intampla destul de des accidente care duc la pierderea unuia sau a mai multor dinti. Si in acest caz implantul dentar poate restaura functionalitatea dintelui. In unele cazuri implantul poate fi inserat imediat dupa ce s-a produs pierderea, in functie de cat de grava sau complicata este rana provocata sau de stadiul in care se afla tesutul.

Cand dintele lipseste
Lipsa dintelui poate fi si de cauza congenitala cand dintii nu s-au dezvoltat sau au crescut incomplet.

Pentru cine sunt potrivite implantele dentare?
Pentru aproape toate varstele
Implantul dentar poate fi folosit imediat ce s-a finalizat cresterea osoasa. In afara de aceasta restrictie, implantul este o solutie foarte buna pentru toate grupele de varsta.

Conditii pentru un tratament de succes
Conditiile de baza pentru realizarea unui implant sunt: o stare generala de sanatate buna, o igiena orala buna si existenta unei baze osoase corespunzatoare in calitate si volum. Daca volumul osos nu este suficient pentru a sustine un implant sunt modalitati variate prin care se poate realize aditie osoasa astfel incat sa existe aceasta baza de implantare.

Discutiile detaliate, ivestigatiile si planificarea au importanta foarte mare
Numai o discutie si examinarea detaliata cu specialistul in implantologie pot determina daca in cazul dumneavoastra implanul detar este o solutie buna. In cazul in care sunt indeplinite toate conditiile de natura medicala, planificarea detaliata a tratamentului de catre medicul specialist este de foarte mare importanta in a ajunge la un rezultat foarte bun.
 
 
 
copyright © 2006 Sanexpert
Prima pagina Despre noi Echipa medicala Servicii Dotari Preturi Contact    
   
SAL SOL